Przykładowe menu 2


PRZYSTAWKA

PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
[podsmażane na maśle z cebulką i rozmarynem]
ŚLEDŹ
[podany z konfiturą z jabłek i cebulki z pomidorkami w korzennej nucie]

 

ZUPA

BARSZCZ ŚWIĄTECZNY Z USZKAMI
ZUPA Z SUSZONYCH GRZYBÓW Z ŁAZANKAMI
KREMOWA ZUPA Z KARPIA I SELERA Z MIGDAŁAMI

 

DANIE GŁÓWNE

PIECZONA POLĘDWICZKA Z DORSZA
[w tymianku podana na puree selerowym, brokułami, marchewką i pieczonymi ziemniaczkami]
FILETY KARPIA PIECZONE NA MAŚLE
[z cebulką i maśle podane z ziemniakami w pietruszce i kapustą zasmażaną z grzybami]
ESKALOPKI Z POLĘDWICZEK
[z borowikami w śmietanie podane z opiekanymi ziemniakami i buraczkami glazurowanymi miodem]
FILET Z KACZKI W SOSIE ŚLIWKOWO – POMARAŃCZOWYM
[podany z makowymi kluseczkami i modrą kapustą z jabłkiem]

 

DESER

TIRAMISU Z AMARETTO

 

NAPOJE CIEPŁE I ZIMNE

KAWA
HERBATA
SOKI OWOCOWE
WODA Z CYTRYNĄ

 

MOŻLIWOŚĆ DOMÓWIENIA BUFETU CIAST

MAKOWIEC
SERNIK
PIERNIK